In de pers

KANAL-Z

Throwback op onze Techlink Awards Night met Z-Cocktail van Kanaal Z – Canal Z.

PREZLY

Niko, SLV en Duravit vallen in de prijzen bij de Techlink Data Quality Awards 2023.

Voor het eerst sinds de fusie met de F.E.E. (Federatie van Elektriciteit en Elektronica) in 2022 werden de Data Quality Awards uitgereikt onder de vlag van Techlink tijdens het gala van de Techlink Awards Night.

Lees meer…

MADE IN BE

Water uit slotgracht basis voor verwarming: eeuwenoud kasteel scoort met moderne energietechnieken.

WESTERLO – Het kasteel van prins Simon de Merode in Westerlo kwam vrijdagavond in beeld tijdens de uitreiking van de Techlink Awards in Genk. In de slotgracht rond het kasteel werd vorig jaar een aquathermie installatie geplaatst. Die moet op een energiezuinige en milieuvriendelijke manier bijdragen tot de verwarming van het kasteel. De uitvoerders van het project, studiebureau EXTRAQT uit Leuven en aannemer Eco-Technix uit Rotselaar, vallen er alleszins mee in de prijzen. Ook Simon de Merode is tevreden met de besparing die het systeem oplevert.

Lees meer…

BOUW&WONEN

Techlink Awards: prijzen voor duurzame projecten in de installatiesector.

Voor het tweede opeenvolgende jaar wil Techlink, de Belgische beroepsfederatie van alle mogelijke bedrijven in het ecosysteem van multifunctionele installaties, de aandacht vestigen op de projecten van haar leden die de energietransitie bevorderen.

Lees meer…

ENGINEERINGNET

Remise des Techlink Awards 2023

ENGINEERINGNET.BE –  Techlink (fusion avec la F.E.E.), la fédération professionnelle belge des fabricants, distributeurs, installateurs et entreprises actives dans le domaine de la maintenance technique et de la gestion de l’énergie au sein de l’écosystème des installations multifonctionnelles.

Lees meer…

HLN

Prins Simon de Merode valt in de prijzen met zijn kasteel: verwarming met aquathermie wint award.

Het gloednieuwe aquathermiesysteem van het kasteel de Merode in Westerlo is vrijdagavond in de prijzen gevallen op de Techlink Awards in Genk. Sinds kort verwarmt prins Simon de Merode zijn kasteel met water uit zijn eigen slotgracht — een aquathermie-installatie van die omvang is in ons land nog ongezien.

Lees meer…

VRT

Kasteel de Merode in Westerlo wint prijs voor duurzaam verwarmingssysteem: “Warmte uit water rond kasteel gebruikt om binnen te verwarmen”.

In Westerlo heeft het bijzondere verwarmingssysteem van het kasteel de Merode een prijs gewonnen op de Techlink Awards in Genk. Het kasteel wordt binnen nu verwarmd met warmte van het water rond het kasteel. Daardoor vermidert de CO2-uitstoot. Voor prins Simon de Merode moet de prijs inspirerend werken voor soortgelijke initiatieven.

Lees meer…

PREZLY

Zes installatiebedrijven werden gehuldigd op de Techlink Awards 2023.

Op vrijdag 24 maart 2023, tijdens een kleurrijke avond in Thor Central in Genk, heeft Techlink, de Belgische beroepsfederatie voor fabrikanten, distributeurs, installateurs en bedrijven die instaan voor onderhoud en energie- en afvalbeheer binnen het Ecosysteem van multifunctionele installaties, haar Techlink Awards uitgereikt aan 6 aangesloten bedrijven die een innovatief en duurzaam dossier hadden ingediend in één van de 3 voorgestelde categorieën, namelijk optimalisatie van de energie-efficiëntie bij renovatie, innovatieve technische innovatie bij nieuwbouw en sustainable management. Er werd ook een ereprijs uitgereikt.

Lees meer…

BESA

Een Techlink Award voor Historalia

Het kasteel de Merode in Westerlo, thuisbasis van BESA-member Historalia, kreeg veel aandacht tijdens de uitreiking van de Techlink Awards vorige week. In de slotgracht rond het kasteel werd een aquathermie-installatie geplaatst die op een energiezuinige en milieuvriendelijke manier het kasteel moet helpen verwarmen. Het innovatieve project viel terecht in de prijzen.

Lees meer…

INSTALLATIE & BOUW

Techlink Awards: prijzen voor “duurzame” projecten in de installatiesector.

Voor het tweede opeenvolgende jaar wil Techlink, de Belgische beroepsfederatie van alle mogelijke bedrijven in het ecosysteem van multifunctionele installaties, de aandacht vestigen op de projecten van haar leden die de energietransitie bevorderen.

Lees meer…

LPOST

Six entreprises d’installation récompensées à la cérémonie de remise des Techlink Awards 2023

ZAVENTEM. Ce 24 mars, lors d’une soirée haute en couleurs au Thor Central à Genk, Techlink, la fédération professionnelle belge des fabricants, distributeurs, installateurs et entreprises actives dans le domaine de la maintenance technique et de la gestion de l’énergie au sein de l’écosystème des installations multifonctionnelles, a remis ses Techlink Awards à 6 entreprises membres qui avaient introduit un dossier innovant et durable dans l’une des 3 catégories proposées, à savoir optimisation de la consommation d’énergie en rénovation, innovation technique durable dans un bâtiment neuf et management durable. Les lauréats jouent un rôle de pionnier dans la transition énergétique et sans eux, celle-ci ne peut être réalisée sur le terrain (de l’installation).

Lees meer…

GVA

Water uit slotgracht basis voor verwarming: eeuwenoud kasteel scoort met moderne energietechnieken.

Westerlo – Het kasteel van prins Simon de Merode in Westerlo kwam vrijdagavond in beeld tijdens de uitreiking van de Techlink Awards in Genk. In de slotgracht rond het kasteel werd vorig jaar een aquathermie installatie geplaatst. Die moet op een energiezuinige en milieuvriendelijke manier bijdragen tot de verwarming van het kasteel. De uitvoerders van het project, studiebureau EXTRAQT uit Leuven en aannemer Eco-Technix uit Rotselaar, vallen er alleszins mee in de prijzen. Ook Simon de Merode is tevreden met de besparing die het systeem oplevert.

Lees meer…

DHJ-HWT

Château de Merode à Westerlo : une technique innovante de chauffage d’une demeure historique récompensée !

Le château de Merode à Westerlo a été mis en lumière vendredi soir lors de la cérémonie des Techlink Awards à Genk. L’année dernière, une installation d’aquathermie a été installée dans les douves entourant le château.

Lees meer…

Techlink
J. Chantraineplantsoen 1
3070 Kortenberg